Malzemeler
- 30 tane kabak çiçeği (15-30 arası sayıda kullanabilirsiniz)
- 3 soğan
- 1 su bardağı zeytinyağ
- 1 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı sıcak su
- tuz,karabiber,nane
- yarım demet maydanoz
- 1 çorba kaşığı dolmalık fıtık
- 1 çorba kaşığı kuş üzümü
- 2 domates
- Soğanları yarım çay su bardağı zeytinyağda kavurun. Pembeleşince dolmalık fıstığı ekleyip biraz daha kavurun. Bu arada hazırladığınız sıcak suyun içine kuş üzümünü atın.
- Pirinci ekleyip 2 dk daha kavurun ve sıcak suyu (içindeki kuş üzümü ile birlikte) ekleyip, tencerenin kapağını kapatın. 15 dk kadar pirinçler hafif yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Tuz, karabiber, nane(varsa taze nane de olabilir), maydanozu ilave edin ve ocağı kapatın.
- Geniş bir tencerenin tabanına halka kestiğiniz domatesleri yerleştirin. Yıkadığınız kabak çiçeklerini hazırladığınız harç ile doldurun ve tencereye dizin. Üzerine kalan zeytinyağı gezdirin ve 15 dk pişirin.
- Soğuk olarak servis yapın