30 Ocak 2012 Pazartesi

roka salatası

Elif Korkmazel'in pratik tariflerini çok beğeniyorum, hem pratik hem de lezzetli oluyor. Bu salata tarifi de ona ait..
Malzemeler
  • 1 demet roka
  • 1 domates
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 limonun suyu
  • 1 küçük soğan
  • 50 gr kaşar peyniri
  • 6 zeytin
  • nar ekşisi
Yapılışı
  • Rokayı iyice yıkayın, suyunu iyice süzün (ben artık tüm yeşillikleri salata kurutucuda kurutuyorum,salatalarımız daha lezzetli oluyor)
  • Elinizle rokayı iri parçalara bölüp salata kasesine alın.
  • Üzerine limon suyunu ve zeytinyağı dökün.
  • Soğanı ince doğrayıp tuzla iyice ovun
  • Kaşarı küp kesip soğanı ve kaşarı rokanın üzerine serpiştirin
  • Domatesi de küp doğrayıp ekleyin. Yarım limon kabuğunu çok ince doğrayıp ekleyin.
  • Üzerine zeytinleri serpiştirin ve son olarak nar ekşisini salatanın üzerine gezdirip servis edin.

26 Ocak 2012 Perşembe

çatal çörek

Bugün akşam çayının yanına çatal çörek yaptık.Ben çok beğendim, size de öneririm..Bu ölçülerle 12 adet çatal çıkıyor, isterseniz ölçüyü iki veya üç kat yapabilirsiniz..

Malzemeler
  • 125 gr eritilmiş margarin
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı mahlep
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 3-3,5 su bardağı un
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 yumurta
Yapılışı
  • Margarin, yoğurt, sıvıyağ, şekeri karıştırma kabına alıp mikserle çırpın.
  • Üzerine elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyin, yumurtanın sarısını ayırıp beyazını karışıma ekleyin, yoğurun.
  • Hamuru 12 eşit parçaya bölün, her parçayı uzun rulo yapıp çatal şeklini verin.
  • Tepsiye döşeyin, üzerine yumurta sarısı sürün, isterseniz çörek otu serpebilirsiniz. [ben unutmuşum:) ]

13 Ocak 2012 Cuma

patates yuvasında yoğurt soslu havuç

Bu tarifi Oktay Usta'nın kitabından denemiştim. Epey oldu ancak yoğunluk nedeni ile ancak yayınlayabiliyorum.



Malzemeler
  • 4 patates
  • 2 havuç
  • 1 tutam maydanoz
  • 4 çorba kaşığı yoğurt
  • yarım limon suyu
  • 4-5 çorba kaşığı sıvıyağ
  • tuz
  • karabiber
Yapılışı
  • Patatesleri haşlayın, soyup rendeleyin.
  • Üzerine tuzu, karabiberi, sıvıyağı ve limon suyunu koyup karıştırın, yumuşak bir kıvamda harç elde ediyoruz.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın
  • İnce doğranmış maydanozu serpip patates toplarını üzerinde yuvarlayıp yapışmasını sağlayın
  • Patates toplarının içini baş parmağınızla çanak şekline getirin.
  • Diğer tarafta havucu rendeleyin, az yağda 3-4 dakika soteleyin
  • Patateslerin içine doldurun üzerine yoğurt döküp servis yapın

9 Ocak 2012 Pazartesi

tavuklu bezelye



Malzemeler
  • 1/2 kg taze veya donmuş bezelye
  • 1 kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 küçük patates
  • sıvıyağ
  • tuz
  • su
Yapılışı
  • Tencereye sıvıyağı ve yemeklik doğranmış soğanı alın.
  • 1-2 dk sonra küp doğranmış tavuk etini ekleyin.
  • 7-8 dk çevirin ve küp doğranmış patatesi, bezelyeyi ve salçayı ekleyin.
  • 1-2 kez çevirip suyunu ve tuzunu ekleyin. Patatesler pişene kadar pişirin.
  •