6 Nisan 2013 Cumartesi

Fırında beşamel soslu mantar ve fırında patatesli tavuk

Fırında beşamel soslu mantar
Malzemeler
500 gr mantar
1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı limon suyu
tuz, karabiber
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
Beşamel sos için
2 su bardağı süt
2 y.k un
50 gr tereyağı
tuz, karabiber

Yapılışı
Mantarları yıkadıktan sonra dilimleyin
Tavaya sıvıyağı alıp ısıtın, mantarları ve limon suyunu ekleyip 4-5 dk soteleyin
Tuz ve karabiber ile tatlandırın
Sos tenceresine tereyağını alıp eritin, unu ekleyip kavurun, ılık sütü ilave edip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin, tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın
Mantarları bir fırın kabına yerleştirin
Beşamel sosu üzerine yayın
Rendelenmiş kaşarı serpip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında peynirler eriyinceye kadar pişirin.

FIRINDA PATATESLİ TAVUK
Malzemeler
1 kg tavuk but
1 kg tavuk kanat
4 patates
3 diş ezilmiş sarımsak
kekik, kırmızı pulbiber, kimyon, karabiber
1 y.k. biber salçası
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz

Yapılışı
Patatesleri soyup elma dilimi şeklinde kesin
Derin bir kapta salça, baharat, zeytinyağ, sarımsak ve tuzu karıştırın.
Tavukları ve patatesleri bu sosa ilave edip iyice karıştırın ve 2-3 dk bekletin
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin, tavukları ve patatesleri tepsiye alın
200 derece fırında pişirin (yaklaşık 20 dk sonra kontrol edin)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder