Enginarlı pirinç pilavı (düdüklüde)
Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç (orjinal tarifte kabuklu pirinç kullanılmış)
- 4 adet enginar
- 1 adet soğan
- yarım çaybardağı zeytinyağ
- 1 havuç
- 2 kesme şeker
- 2 çorba kaşığı kuşüzümü
- 3 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- Rendelenmiş soğan, zeytinyağını düdüklü tencereye alın, üzerine yıkanıp süzülmüş pirinci, iri doğranmış enginarı, jülyen doğranmış havucu, arzuya göre 4 dal dereotu (biz eşim sevmediği için eklemedik), kesmeşeker, kuşüzümü, tuz ve suyu ekleyin
- tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte buhar çıkana kadar pişirin
- Buhar çıktıktan sonra kısık ateşte düdüklünün özelliğine göre pişirin, ben fissler düdüklü kullanıyorum, 7 dk tuttum, o bile fazla geldi.
- Buharı boşaltıp, kapağı açın ve sıcak yada soğuk servis yapın.