25 Nisan 2012 Çarşamba

kabak salatası

Malzemeler
  • 2 adet kabak
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet salatalık
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı mayonez
  • 6-7 dal maydanoz
  • bir tutam kuru nane veya 3-4 dal taze nane
  • üzeri için; yarım su bardağı kıyılmış ceviz
Yapılışı
  • Kabakları yıkayıp irice rendeleyin
  • Zeytinyağı ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin, ılıtın
  • Rendelenmiş salatalık, yoğurt, mayonez, maydanoz, nane ve tuz ilave edip karıştırın.
  • Üzerine ceviz serperek servis yapın
Tarif sofra dergisinden...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder