Malzemeler
- 125 gr eritilmiş margarin
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı mahlep
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 3-3,5 su bardağı un
- 1 adet kabartma tozu
- 1 yumurta
- Margarin, yoğurt, sıvıyağ, şekeri karıştırma kabına alıp mikserle çırpın.
- Üzerine elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyin, yumurtanın sarısını ayırıp beyazını karışıma ekleyin, yoğurun.
- Hamuru 12 eşit parçaya bölün, her parçayı uzun rulo yapıp çatal şeklini verin.
- Tepsiye döşeyin, üzerine yumurta sarısı sürün, isterseniz çörek otu serpebilirsiniz. [ben unutmuşum:) ]
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder