26 Ocak 2012 Perşembe

çatal çörek

Bugün akşam çayının yanına çatal çörek yaptık.Ben çok beğendim, size de öneririm..Bu ölçülerle 12 adet çatal çıkıyor, isterseniz ölçüyü iki veya üç kat yapabilirsiniz..

Malzemeler
  • 125 gr eritilmiş margarin
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı mahlep
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 3-3,5 su bardağı un
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 yumurta
Yapılışı
  • Margarin, yoğurt, sıvıyağ, şekeri karıştırma kabına alıp mikserle çırpın.
  • Üzerine elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyin, yumurtanın sarısını ayırıp beyazını karışıma ekleyin, yoğurun.
  • Hamuru 12 eşit parçaya bölün, her parçayı uzun rulo yapıp çatal şeklini verin.
  • Tepsiye döşeyin, üzerine yumurta sarısı sürün, isterseniz çörek otu serpebilirsiniz. [ben unutmuşum:) ]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder