13 Ocak 2012 Cuma

patates yuvasında yoğurt soslu havuç

Bu tarifi Oktay Usta'nın kitabından denemiştim. Epey oldu ancak yoğunluk nedeni ile ancak yayınlayabiliyorum.



Malzemeler
  • 4 patates
  • 2 havuç
  • 1 tutam maydanoz
  • 4 çorba kaşığı yoğurt
  • yarım limon suyu
  • 4-5 çorba kaşığı sıvıyağ
  • tuz
  • karabiber
Yapılışı
  • Patatesleri haşlayın, soyup rendeleyin.
  • Üzerine tuzu, karabiberi, sıvıyağı ve limon suyunu koyup karıştırın, yumuşak bir kıvamda harç elde ediyoruz.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın
  • İnce doğranmış maydanozu serpip patates toplarını üzerinde yuvarlayıp yapışmasını sağlayın
  • Patates toplarının içini baş parmağınızla çanak şekline getirin.
  • Diğer tarafta havucu rendeleyin, az yağda 3-4 dakika soteleyin
  • Patateslerin içine doldurun üzerine yoğurt döküp servis yapın

1 yorum:

  1. havuçun faydaları
    http://www.sifalibitki.biz/havuc.html

    YanıtlaSil