Bu tarifi Oktay Usta'nın kitabından denemiştim. Epey oldu ancak yoğunluk nedeni ile ancak yayınlayabiliyorum.
Malzemeler
- 4 patates
- 2 havuç
- 1 tutam maydanoz
- 4 çorba kaşığı yoğurt
- yarım limon suyu
- 4-5 çorba kaşığı sıvıyağ
- tuz
- karabiber
Yapılışı
- Patatesleri haşlayın, soyup rendeleyin.
- Üzerine tuzu, karabiberi, sıvıyağı ve limon suyunu koyup karıştırın, yumuşak bir kıvamda harç elde ediyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın
- İnce doğranmış maydanozu serpip patates toplarını üzerinde yuvarlayıp yapışmasını sağlayın
- Patates toplarının içini baş parmağınızla çanak şekline getirin.
- Diğer tarafta havucu rendeleyin, az yağda 3-4 dakika soteleyin
- Patateslerin içine doldurun üzerine yoğurt döküp servis yapın
havuçun faydaları
YanıtlaSilhttp://www.sifalibitki.biz/havuc.html