22 Temmuz 2011 Cuma

zerde

Takip ettiğim bloglardan olan devletşahın sitesinde yayınladığı zerdeyi denedim bugün..

Malzemeler (2 kişilik)
  • 1/2 lt su
  • 2 küçük kahve fincanı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yamek kaşığı pirinç
  • 1 yamek kaşığı safran
  • 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
Yapılışı
  • 2 yemek kaşığı ılık su ile safranı yumuşat.
  • Su ve pirinci ocağa al. Pirinç yumuşayınca şekeri ve safranı ekle. 15 dakika daha pişir.
  • Nişastayı 5 yemek kaşığı su ile kasede aç.
  • Pişen zerdenin üzerine ekle, kıvamı bağlanınca ocaktan al.
  • Servis tabağına al, üzerini dolmalık fıstık ile süsle.
Notlar:
Farklı yerlerde farklı tarifler gördüm, genellikle gül suyu içinde safran eritiliyor. Zerdeçal eklenebiliyor. Kuş üzümü gerekli. Ancak evdeki malzeme uygunluğu ve yapım kolaylığı nedeni ile bu tarif hoşuma gitti. Daha iyi denemelerim olursa mutlaka paylaşacağım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder