Malzemeler (2 kişilik)
- 1/2 lt su
- 2 küçük kahve fincanı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yamek kaşığı pirinç
- 1 yamek kaşığı safran
- 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
- 2 yemek kaşığı ılık su ile safranı yumuşat.
- Su ve pirinci ocağa al. Pirinç yumuşayınca şekeri ve safranı ekle. 15 dakika daha pişir.
- Nişastayı 5 yemek kaşığı su ile kasede aç.
- Pişen zerdenin üzerine ekle, kıvamı bağlanınca ocaktan al.
- Servis tabağına al, üzerini dolmalık fıstık ile süsle.
Farklı yerlerde farklı tarifler gördüm, genellikle gül suyu içinde safran eritiliyor. Zerdeçal eklenebiliyor. Kuş üzümü gerekli. Ancak evdeki malzeme uygunluğu ve yapım kolaylığı nedeni ile bu tarif hoşuma gitti. Daha iyi denemelerim olursa mutlaka paylaşacağım
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder