Bu köftenin yoğurma işi zormuş ve baya güç gerektiriyor, biz bu görevi eşime verdik, gayet de güzel oldu:)
- 4 çay bardağı köftelik esmer bulgur
- 1 tane kuru soğan
- 1 çay bardağı isot
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 çorba kaşığı domates salçası
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 3 çay kaşığı tuz
- 1 limon
- İsotu ve salçayı bir kaseye alıp, üzerine 1 çay bardağı sıcak su koyun, 30 dk bekletin
- Geniş bir kaba bulguru, çok ince doğranmış soğanı, tuzu, baharatları ve isotlu salçayı koyun
- Bulgur yumuşayana kadar azar azar su vererek yoğurun (yaklaşık 45-50 dk sürüyor)
- Yoğurma sırasında 1 limonu kabukları ile küçük parçalar halinde kesip içine atın, 5 dk sonra suyu gitmiş kalan kabukları içinden çıkarın
- İyice yumuşayan köfteye sıvıyağı ekleyip bir dakika daha yoğurup sıkmalar yapın
- Yeşillik, limon veya nar ekşisi ile servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder