9 Şubat 2012 Perşembe

etsiz çiğköfte

 Bu köftenin yoğurma işi zormuş ve baya güç gerektiriyor, biz bu görevi eşime verdik, gayet de güzel oldu:)

Malzemeler
  • 4 çay bardağı köftelik esmer bulgur
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 çay bardağı isot
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 1 limon
Yapılışı
  • İsotu ve salçayı bir kaseye alıp, üzerine 1 çay bardağı sıcak su koyun, 30 dk bekletin
  • Geniş bir kaba bulguru, çok ince doğranmış soğanı, tuzu, baharatları ve isotlu salçayı koyun
  • Bulgur yumuşayana kadar azar azar su vererek yoğurun (yaklaşık 45-50 dk sürüyor)
  • Yoğurma sırasında 1 limonu kabukları ile küçük parçalar halinde kesip içine atın, 5 dk sonra suyu gitmiş kalan kabukları içinden çıkarın
  • İyice yumuşayan köfteye sıvıyağı ekleyip bir dakika daha yoğurup sıkmalar yapın
  • Yeşillik, limon veya nar ekşisi ile servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder