sebzeli arpa-buğday çorbası
Malzemeler
- Mevsim sebzeleri; 1 adet kabak (ben yerine havuç kullandım), 1 adet patlıcan, 1 baş soğan, biber çaşitleri, bol domates (ben konserve domates rendemden kullandım)
- 1 avuç ayıklanmış haşlanmış arpa
- 1 avuç haşlanmış buğday
- Bol baharat (kekik, kimyon, karabiber, defne yaprağı, fesleğen...)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
Yapılışı
- Tencereye (ben düdüklü kullandım) az miktarda su ve doğradığınız sebzeleri koyun.
- Sebzeler yumuşayıncaya kadar kaynatın
- Haşlanmış buğday ve arpayı ekleyin, baharatları da koyduktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakın
- Son olarak zeytinyağını ekleyin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder