2 Şubat 2012 Perşembe

sebzeli arpa-buğday çorbası

Malzemeler
  • Mevsim sebzeleri; 1 adet kabak (ben yerine havuç kullandım), 1 adet patlıcan, 1 baş soğan, biber çaşitleri, bol domates (ben konserve domates rendemden kullandım)
  • 1 avuç ayıklanmış haşlanmış arpa
  • 1 avuç haşlanmış buğday
  • Bol baharat (kekik, kimyon, karabiber, defne yaprağı, fesleğen...)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
Yapılışı
  • Tencereye (ben düdüklü kullandım) az miktarda su ve doğradığınız sebzeleri koyun.
  • Sebzeler yumuşayıncaya kadar kaynatın
  • Haşlanmış buğday ve arpayı ekleyin, baharatları da koyduktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakın
  • Son olarak zeytinyağını ekleyin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder