5 Şubat 2012 Pazar

yoğurtlu tavuk çorbası



Malzemeler
  • 6 su bardağı tavuk suyu
  • 1 tane tavuk göğüs eti
  • 6 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 yumurta
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • pulbiber, tuz
Yapılışı
  • Tavuk göğüs eti  yıkanır, 6 su bardağı su ile haşlanır
  • Haşlanan tavuk eti bir kaseye didilir
  • Diğer tarafta tavuk suyu kaynamaya bırakılır
  • Bir kasede yoğurt, yumurta ve un iyice çırpılır, kaynayan tavuk suyundan bir kepçe karışıma ileve edilir
  • Karışım kaynayan tavuk suyuna eklenir, biraz koyulaşınca içine didilmiş tavuklar ve tuz ilave edilir.
  • Çorba piştikten sonra bir tavada tereyağ ve pulbiber eritilerek çorbanın üzerine gezdirilerek servis yapılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder