3 Şubat 2012 Cuma

fındıklı kakaolu top kurabiye

Malzemeler
  • 100 gr margarin
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı soğuk süt
  • 1 çorba kaşığı hindistan cevizi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1 pk kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • İçi için 1 su bardağı kırılmış fındık
Yapılışı
  • Oda sıcaklığında margarini geniş kap içine alın
  • Üzerine yumurta kırıp karıştırın,üzerine toz şekeri ve kakaoyu koyup karıştırın
  • Unun üzerine hindistan cevizini, tarçını, zencefili, kabartma tozunu ilave edip karıştırın
  • Soğuk sütü de ilave edip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, avucumuzun büyüklüğünde açın içine fındık koyup önce iki ucunu karşılıklı birleştirin. Aynı biçimde geriye kalan uçları birleştirip bitiş noktasını birbirine kaynaştırıp iki avuç içinde yuvarlayın, top şeklini verin
  • Ek yerleri altta kalacak şekilde yağlanmış tepsiye dizin, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dk pişirin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder