annemin ezogelin çorbası
Malzemeler
- 1 kahve fincanı ince bulgur
- 1 kahve fincanı kırmızı mercimek
- 1 kahve fincanı pirinç
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 adet orta boy soğan
- 1 çorba kaşığı salça veya 2 adet salçalık domates
- 3 su bardağı et veya tavuk suyu (yoksa et suyu veya tavuk suyu tablet kullanılabilir)
- 4 su bardağı su
- tuz
- Üzerine: maydanoz
Yapılışı
- Tencerede tereyağda yemeklik doğranmış soğanı kavurun
- Salçayı ekleyin,1-2 dk daha kavurun
- Et suyu ve suyu ekleyip kaynatın
- Bulgur, mercimek ve pirinci ilave edip, kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin
- Ocağın altını kapatın, tuzunu ayarlayın
- Üzerini maydanozla süsleyerek servis yapın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder