8 Ağustos 2011 Pazartesi

annemin ezogelin çorbası

Malzemeler
  • 1 kahve fincanı ince bulgur
  • 1 kahve fincanı kırmızı mercimek
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 çorba kaşığı salça veya  2 adet salçalık domates
  • 3 su bardağı et veya tavuk suyu (yoksa et suyu veya tavuk suyu tablet kullanılabilir)
  • 4 su bardağı su
  • tuz
  • Üzerine: maydanoz
Yapılışı
  • Tencerede tereyağda yemeklik doğranmış soğanı kavurun
  • Salçayı ekleyin,1-2 dk daha kavurun
  • Et suyu ve suyu ekleyip kaynatın
  • Bulgur, mercimek ve pirinci ilave edip, kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin
  • Ocağın altını kapatın, tuzunu ayarlayın
  • Üzerini maydanozla süsleyerek servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder