16 Ağustos 2011 Salı

cevizli güllaç..

İlk defa geçen gün ki misafirlerimiz için denediğim güllaç tarifi..Çok severek yediğim bu tatlıyı yapmak ilk defa nasip oldu. Çok pratik, yapımı kolay, tavsiye ederim.


Malzemeler

  • 1 paket güllaç
  • 2 lt süt 
  • 4 su bardağı şeker
  • 2 paket vanilya
  • Ceviz 
Yapılışı
  • Sütü şekerle kaynatıp içine vanilyayı ekleyin
  • Güllaçları tepsiye kat kat koyup her kata kaynar haldeki sütten dökün
  • En son yaprağıda koyduktan sonra üstüne kalan tüm sütü dökün
  • Soğuyunca dövülmüş ceviz serpip dolaba koyun, soğuk servis yapın...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder