3 Ağustos 2011 Çarşamba

cevizli kabak salatası

Hafif, besleyici, Ramazan'da iftar için çok uygun bir salata..Fotoğraf çekerken minişim de salataya taarruzda bulunuyordu, sürekli şeklini bozma hamleleri yapıyordu ki bu kareyi zor yakaladım...
Malzemeler
  • 2 adet kabak
  • az sıvıyağ
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı mayonez
  • 3 yemek kaşığı iri parçalı ceviz
  • karabiber
  • pulbiber
  • tuz
Yapılışı
  • Kabakları rendenin büyük kısmı ile rendeleyin.
  • Tavada biraz sıvıyağ ile 5 dk soteleyin
  • Diğer tarafta bir karıştırma kabında yoğurdu çırpın, mayonezi, tuzu, karabiberi, pulbiberi ve cevizi ekleyin.
  • Sotelediğiniz kabak soğyunca tüm malzemeyi karıştırın ve servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder