- Acılı barbunya
- Pirinç pilavı
- Dondurmalı baklava (dondurmayı misafirlerimiz getirdi)
YOĞURTLU KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER SALATASI
Malzemeler
- 1 kg kırmızı biber
- sıvı yağ
- yoğurt
- mayonez (arzuya bağlı)
- tuz
- Kırmızı biberleri fırın tepsisine dizin ve fırında közleyin
- Fırından çıktıktan sonra dış kabuklarını soyun
- Yapışmaz tavada biberleri çok az sıvıyağ ile önlü arkalı yaklaşık 5 dk kadar kızartın
- Üzeri için yoğurt ve tuzu çırpın. Arzu edilirse 1-2 yemek kaşığı mayonez eklenebilir.
- Biberleri servis tabağına alıp küçük karelere kesin,yoğurt ile servis yapın
PAÇANGA BÖREĞİ
Malzemeler
- 100 gr pastırma(12 dilim)
- 24 dilim kaşar
- 3 yufka
- Kızartmak için sıvıyağ
- Yufkaları dörde bölün.
- Üçgenin ortasına önce kaşar dilimi üzerine bir dilim pastırma üzerine tekrar kaşar koyup yufkayı sigara böreği gibi ancak kalın bir şekilde sarın
- Sıvıyağda kızartıp sıcak servis yapın
En kısa zamanda diğer tarifleri de yayınlamaya çalışacağım. Şimdilik hoşçakalın...
O sofralardan birinde ben de olsaydımm
YanıtlaSilya ben de ben de...hersey cok güzel görünüyor, bu yemeklerin üzerine bir fincan kahve ve sohbet için neler vermezdim :(
YanıtlaSil